Hem
076-075 54 29

Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi: är en mjuk manuell behandlingsmetod som utvecklats ur osteopatin av den amerikanske osteopatiske läkaren William G Sutherland. Från början av 1900-talet fram till sin bortgång 1954 lade dr Sutherland ner ett gediget och seriöst arbete på att utforska och arbeta med den kraniosakrala mekaniken.

En fysisk/fysiologisk mekanik som omfattar skallen (kraniet) med dess fogleder, korsbenet (sacrum) och dess förhållande till höftbenen, ryggkotorna, hjärnhinnorna, hjärnan samt ryggmärgen tillsammans med ryggmärgsvätskan och dess cirkulation. Dr Sutherland fann att dessa delar tillsammans utgör ett slutet system med cirkulerande vätska och att detta system, precis som hjärt- och kärlsystemet, har rytmiska flödescykler. Dr Sutherland upptäckte också att det gick att påverka det kraniosakrala systemet med olika behandlingstekniker.

Två av de ingående delarna i det kraniosakrala systemet har fått ge namn åt behandlingsmetoden; kraniet och sacrum. Dr Sutherlands arbete har efter hand utvecklats och kunskapen har utvidgats till att omfatta mer än skalle, ryggrad och korsben. Idag finns en kunskap och förståelse för hur man kan återställa spänningstillstånd i alla kroppsvävnader; muskler, leder, ryggkotor, organ via bindväv (fascia). Det finns också detaljerad kunskap om hur alla strukturer är sammanlänkande med bindväv. Kraniosakral terapi Kraniosakral terapi kan även ha en emotionell och mental effekt. Varje människa är unik och har sin egen levnadshistoria som kan innehålla emotionella upplevelser vilka kan ta sig uttryck i form av ångest, oro och ängslan.

Klienter upplever ibland en positiv reaktion även på dessa problem i form av en känsla av lugn, bättre sömn, lägre stressnivå m.m. Behandlingen Klienten är alltid påklädd under behandlingen.Som ny klient får du redogöra för din sjukhistoria och vad du varit med om i livet. Det är till stor hjälp för terapeuten att ha kunskap om det som kan ha en inverkan på dina nuvarande symtom. Terapeuten arbetar enbart med sina händer och med mycket lätt tryck mot klientens kropp. Detta för att kunna avläsa de små rörelser som åstadkoms av flödescyklerna och eventuella vävnadsstörningar/vävnadsrestriktioner.

Under en kort pratstund efter behandlingen ges en behandlingsförklaring, prognos och rekommendation. Forskning Under 1900-talet har kraniosakral behandling utvecklats i USA och England, där relaterade studier och dokumentation visat att denna terapiform har god effekt på en persons fysiska, emotionella och mentala hälsa. Mellan 2009-2011 pågår Skandinaviens första vetenskapliga forskning på kraniosakral terapi. Denna forskning är ett samarbete mellan Sahlgrenska universitetssjukhuset och Christer och Jörgen Tranberg. För mer information om behandling och relaterade studier se: www.cranialacademy.com www.osteohome.com

Pris 1200:-
Det tar ca 60 min 
Facebook Instagram
ÖPPETTIDER


Mån-Fre 10.00-20.00
Lör: 10.00-17.00
Sön: Stängt

Copyright©2015 foreverbeautyklinik.se

KONTAKT

Stureplatsen 1.

Heden, Göteborg. 41139
Tel: 076-075 54 29
Epost: forever.beauty.adm@gmail.com