Hem
076-075 54 29

Fillers

Hyaluronsyran av icke-animaliskt ursprung har varit ett beprövat ämne i huden fillers och har visat sig vara effektiv för estetisk förbättring i ansiktet och består av en stabiliserad och högrenade form av hyaluronsyra som extraheras från en syntetisk källa, strukturellt identisk med kroppens egen hyaluronsyra. Det injicerbara implantat används för korrigering och forma ansiktets rynkor och veck, contouring och läppförstoring.


Effekten kan pågå upp till 12 månader, beroende, bland annat på det område som behandlas och strukturen i huden. Produkten kan också användas för att öka volym i läppar, markera kanterna på läpparna, och att skapa en distinkt amorbågen.


Vad ska man tänka på inför behandlingen med fillers?

Man får ej ha en infektion, feber, sjukdomskänsla i kroppen.

Man får ej ha kvissla eller finne på injektionsområde och kroniska inflammationer i området eller någon herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.

Man får ej vara gravid eller amma.

Man bör undvika alkohol 2 dygn innan behandlingen.

Undvika mediciner som påverkar blödningsbenägenheten så som Waran, Salicyra, Omega -3 en vecka före behandling.

Man ska alltid rådfråga sin läkare innan man slutar eller pausar sin medicinering.


Finns det några biverkningar?

Direkt efter behandlingen kan behandlingsområde bli aningen rött, klia, bli svullet och man kan få något enstaka blåmärke.

Obehagen är övergående och försvinner normal av sig själv inom några dagar.

Den första svullnaden efter en fillerbehandling kan dröja kvar längre, tre dagar, längre än en vecka. Under den tiden kan man uppleva lite ojämnhet (små kulor) som brukar försvinna efter 2 veckor för vissa personer efter 3 veckor eller längre tid.

I vissa fall kan området kännas bortdomnat dagarna efter behandlingen. Detta är en vanlig biverkning och det beror helt enkelt på att huden har penetrerats med en nål och en främmande substans har sprutats in, kroppen är ovan och när den första smärta har lagt så kan området domna bort.


På vissa områden som t.ex panna och ögonområdet kan det förekomma "korvar" och extrem svullnad, detta beror på att huden på dessa områden är mycket tunn.


Dessa råd varierar på person till person och vi rekommenderar att du följer våra råd för bästa resultat. 


Är behandlingen smärtsam?

Vissa personer kan uppleva behandlingen som lite obehaglig. Obehagen är dock övergående och försvinner i allmänhet på ett par dagar. Vid läppförstoring kan det vara bra att planera behandlingstillfället lite mer noggrant eftersom läpparna kan svullna mycket och se lite ojämna ut ett par dagar efter injektion.

Bedövning kan användas i form av bedövningssalva (emla kräm). Vid behandling av läpparna kan man ge lokalbedövning (tandläkarbedövning).

 

Att tänka på efter behandling

Man skall undvika att ta på det behandlade området 6 timmar efter behandlingen. Undvika massera behandlingens områdena, då riskeras produkten att flytta på sig. Det görs av behandlare om inget annat överenskommes. Undvika överdriven mimik närmaste 12 timmar efter behandlingen så fillers preparatet får lägga sig till rätta och smälta in ordentligt i vävnaden. 

Undvik att ligga emot det behandlade område de första två nätterna och ha gärna lite höjd under huvudet för att minska svullnad.

Undvik solexponering samt bastubad den första tiden svullnaden kvarstår för att inte öka på svullnaden ytterligare. Man bör avstå från hög intensiv fysisk aktivitet under de närmaste dagarna efter injektionen för att inte öka på blodcirkulationen och därmed svullnaden ytterligare och avstå från alkohol, snus och rökning kommande dygn. 


1.  Använd inte make-up de första 24 timmar på området som har behandlats.

2.  Undvik beröring och vatten vid behandlat område de första 24 timmar.

3.  Undvik alkoholhaltiga drycker och ansträngande träning de första 24 timmar.

4.  Undvik stark mat, extrem kyla eller värme de första 24 timmar.

5.  Undvik hudkontakt med andra personer t.ex pussar dem första 24 timmar.

6.  Undvik solarium, bastu 3-5 dagar efter behandlingen.

7.  Undvik att röka de första 24 timmar, rökning ger extra svullnad och blåmärken, i vissa fall försvinner hyaluronsyra snabbare ur området.

8.  Fillers har en effekt som är långvarig och bör sitta mellan 6-12 månader. Den långvariga effekten beror på ålder, hudtyp, livsstil och tidigare utförda behandlingar.


Pris beror på märken och områden att behandla.

Chroma

Restylane

Stylage 

Juvederm 

Revolax

 

Facebook Instagram
ÖPPETTIDER


Mån-Fre 10.00-20.00
Lör: 10.00-17.00
Sön: Stängt

Copyright©2015 foreverbeautyklinik.se

KONTAKT

Stureplatsen 1.

Heden, Göteborg. 41139
Tel: 076-075 54 29
Epost: forever.beauty.adm@gmail.com